aanraking ~ aandacht ~ aanwezig

Shiatsumassages

Shiatsu is meer dan een massage. Het is een van oorsprong Oosterse therapievorm die zich richt op het herstellen van balans of preventief, het behouden van balans. De levensenergie of Qi moet vrijelijk kunnen stromen.

Bij vermoeidheid, pijn, ziekte of je ‘niet lekker in je vel voelen’ stroomt de Qi niet optimaal. Shiatsu nodigt je door diepe druk, strekkingen en rotaties uit om aangeraakt te worden, los te laten en diep te ontspannen, zodat er weer ruimte is voor de Qi. Het spreekt hiermee het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan.

 

Massagesessie

Eerste keer

Bij een eerste bezoek nemen we tijd om je wensen en eventuele klachten te bespreken. Daarbij stel ik vragen en kan ik gebruik maken van diagnosetechnieken, zoals het voelen van de pols of de buik (hara) en het bekijken van de tong.

Shiatsumassage

Een shiatsumassage vindt plaats op een dikke mat op de vloer. Tijdens de massage ben je gekleed en dek ik je veelal toe met badlakens. Op deze manier creëer ik omstandigheden waarin je goed kunt ontspannen. Je kunt op je buik, rug of zij liggen en bij dynamische technieken werken we samen. De massage kan zacht en rustig zijn, maar afhankelijk van wat nodig is ook (zeer) stevig of dynamisch.

 

Praktisch

Binnen en buiten

Behandelingen vinden plaats in mijn praktijkruimte in Oeken en bij goed weer en naar wens ook buiten op ons grote beschutte natuurterrein.

Tarief

Shiatsumassage: 65 euro (incl. btw)

Een massagesessie duurt 1 tot 1,5 uur. Het eerste consult duurt iets langer, omdat we tijd nemen voor de intake.
Betaling kan achteraf contant of door middel van een digitaal betaalverzoek. De factuur krijg je toegestuurd per e-mail.

Vergoeding

Op dit moment worden shiatsumassages niet vergoed door zorgverzekeraars.